Κατασκευάζω χειροποίητες ηλεκτρικές κιθάρες κατόπιν παραγγελίας.

Όλες οι κιθάρες μου παίρνουν μορφή από ένα κομμάτι ξύλου . **
Συνήθως χρησιμοποιώ sipo Mahogany (Αφρικάνικο μαόνι), Ash(δεσποτάκι) και African Walnut(Αφρικάνικη καρυδιά) για όργανα που προορίζονται να βαφούν.
Τα ξύλα αυτά είναι όσο χρειάζεται σκληρά και με ισορροπημένη τονικότητα.

Στα όργανα που παραμένει εμφανές το ξύλο , για βελτίωση της εμφάνισης , τη μείωση του βάρους αλλά και τη βελτίωση της ακουστικής του οργάνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά η μέθοδος σάντουιτς με σκληρά και μαλακά ξύλα π.χ. Bubinga και Poplar(Λεύκα).

Εάν επιλέξετε ξύλα που δεν έχουν έντονα και εμφανή νερά (π.χ. μαόνι) αυτά μπορούν να τονισθούν με ειδική επεξεργασία με χρωματιστό stain προκειμένου το όργανο να μη βαφεί και να παραμείνει εμφανές το ξύλο.

Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη , κάθε ξύλο μπορεί να σκουρίνει ,να χρωματιστεί ή να λευκανθεί, ενώ αν μιλάμε για βαμμένη κιθάρα εκεί μπορούμε να κάνουμε από απλή βαφή με ή χωρίς sunburst , μέχρι extreme εμφανίσεις με κάθε μεγέθους και χρώματος flakes(glitter) μέσα στ ο βερνίκι.

Μετά τη προεργασία (μορφοποίηση και γυαλοχαρτάρισμα) , εφαρμόζονται στο ξύλο 3-4 χέρια Sealer πολυουρεθάνης δύο συτατικών και κατόπιν βερνίκι ή χρώμα (πολυουρεθάνης δύο συστατικών ή νίτρου ή ακρυλικό - σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη).

Η πρόσφυση μεταξύ των παραπάνω υλικών , με τη σειρά που εφαρμόζονται δηλ. ξύλο - sealer - οτιδήποτε χρώμα ή βερνίκι , είναι απολύτως εγγυημένη.

Μπορείτε να διαλέξετε το σχήμα της κιθάρας καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν ( μαγνήτες, τρέμολο, κλειδιά, διακόπτες , κουμπιά κλπ ) όπως επίσης και τις αποχρώσεις του τελικού φινιρίσματος.

Οι κιθάρες μπορούν να κατασκευαστούν από δύο μέρη (σώμα και μανίκι) ή να είναι εξ' ολοκλήρου από ένα κομμάτι ξύλου.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μία μοναδική custom ηλεκτρική κιθάρα με σχήμα αλλά και ήχο που θα σας χαρακτηρίζει.

Δείτε τα στάδια κατασκευής μιας κιθάρας one piece καθώς και ένα ηχητικό test ΕΔΩ.

Επικοινωνήστε μαζί μου ΕΔΩ.

Δυνατότητα παραγωγής 4 κιθάρες το χρόνο.** Maximum διαστάσεις 110εκ. μήκος επί 40εκ πλάτος.